Yakisugi Tafel

 

Yakisugi, een manier van houtbewerking waarbij het hout diep word gebrand, komt oorspronkelijk uit Japan.
Door het hout te branden is het beter bestand tegen weersinvloeden, insecten en houtrot. Deze tafel is van Europees eiken, kan dus wel wat hebben en de afwerking is werkelijk schitterend.

Het massief eiken blad van 4cm dik is voorzien van een verjongde rand en heeft door verbranding een natuurlijk reliƫf en een bijzondere uitstraling.

Het blad is afgewerkt met een een ultramatte lak dat ervoor zorgt dat het verkoolde hout niet afgeeft en tevens een extra beschermlaag is, zodat er aan de tafel geleefd kan worden. Het onderstel van deze tafel is uitgevoerd met massief stalen poten.

De afmetingen van deze tafel zijn: 175x75x77cm (LxBxH) en de hoogte voor het onderschuiven van je stoelen is 73cm.

 

Yakisugi (vaak ook Shou Sugi Ban genoemd) vind zijn oorsprong in Japan, betekent letterlijk ‘te gaar” en is een vorm van houtconservering door verbranding en verkoling. Door de oppervlakte van het hout te verbranden ontstaat er een natuurlijke beschermlaag die het bestand maakt tegen invloeden van buitenaf, zoals vuur, insecten en schimmels. Oorspronkelijk gebruikt als gevelbekleding, maar toegepast op een tafel ontstaat er prachtig meubelstuk dat bestand is tegen zowat alles dat je maar op een tafel kan knoeien.

Afmetingen 175 × 75 × 4 cm
Scroll naar boven